PCKennis

Computerhulp

PC-kennis biedt een zeer uitgebreid pakket aan diensten. Voor u als particulier heeft PC-kennis de diensten voor u op een rijtje gezet, inclusief een duidelijke uitleg.

Reparatie

Het kan zomaar gebeuren...

Uw PC start niet meer op. Het komt niet verder dan het opstartscherm van Windows en dan begint hij weer van voor af aan. Er is geen geluid meer. De computer is ontzettend traag geworden. Dit zijn maar enkele voorbeelden van een defecte PC. Wellicht door het toedoen van een virus, stof of misschien was het pech, maar er moet wel wat aan gebeuren!

Verwijderde bestanden herstellen

Het kan natuurlijk ook zijn dat u per ongeluk bestanden van uw computer of fotocamera en zelfs vanuit de prullenbak verwijderd heeft. Dan is het nog steeds mogelijk om deze bestanden met speciale software terug te halen. Het is dan wel verstandig om niet meer met uw computer te werken omdat het mogelijk is dat uw belangrijke bestand overschreven wordt en dus niet meer te herstellen.

Ook als een harddisk of geheugen geformatteerd is, is het nog mogelijk om de bestanden te herstellen.

Deze bestanden herstellen is een tijdrovende zaak en kan ook niet 100% gegarandeerd worden. Dit is afhankelijk van de staat van de harddisk of geheugen en of er al bestanden overheen geschreven zijn.  De ervaring van PC-kennis is dat het zeker de moeite waard kan zijn om op zijn minst te proberen uw foto's of andere belangrijke bestanden te redden.

APK en onderhoud

Wij raden u ten zeerste aan om bij de aanschaf van uw pc ook direct een onderhoudscontract af te sluiten, zodat u meer en langer plezier beleeft aan uw pc. Ook uw pc verdient een APK! Vaak wordt onderhoud van de PC onderschat. Hardware, software en bestanden kunnen behoorlijke schade oplopen als gevolg van te weinig onderhoud.

Bij de hardware is stof één van de grootste boosdoeners. Stof gaat tussen de koelribben van de onderdelen zitten en op de bladen van de ventilatoren. Onderdelen raken oververhit en ventilatoren gaan herrie maken. Het gevolg hiervan kunt u wellicht al raden. Een defecte PC!

Software is een ander verhaal. Zeker in het tijdperk van internet komt de dreiging meer van buiten het huis of bedrijf. Virussen, spam en spyware staan op de loer. Gelukkig is hier software voor die uw computer tegen deze bedreigingen beschermd. Maar wordt deze software wel op to date gehouden en onderhouden? Als deze software niet up-to-date is, is het mogelijk dat er alsnog een virus of iets dergelijks zich nesteld in uw computer. Ook met alle gevolgen van dien u kunt hierbij denken aan beschadiging van uw software en bestanden waaraan u uren heeft gewerkt!

Door uw computer, zowel de hardware als de software, minimaal eens per jaar te laten onderhouden bent u er van verzekerd dat al het mogelijke wordt gedaan om storingen en beschadigingen tegen te gaan en dat u met een gerust hart kan blijven werken met uw PC. Hiervoor kan PC-kennis u het PC-kennis onderhoudscontract aanbieden. Kijk hiervoor snel bij tarieven voor de kosten.

(her)Installatie

Ook met normaal gebruik van uw PC is het mogelijk dat na verloop van tijd uw PC vol raakt met onnodige bestanden of programma's (of delen hier van) die u niet meer gebruikt. Deze staan nog wel op de harde schijf van uw PC en nemen zodoende ruimte in beslag en soms worden ze nog in het geheugen geladen bij het opstarten van uw PC waardoor ze uw PC onnodig zullen vertragen.

Het is mogelijk om met bepaalde hulpprogramma’s uw PC op te schonen. Deze programmatuur helpt wel degelijk om uw computer weer een beetje pittiger te laten worden. Dit is echter wel een tijdrovende zaak en zal nooit zo veel resultaat hebben dan wanneer u Windows opnieuw installeerd. De meesten zullen verbaast zijn hoe snel hun PC was en nu weer is.

Echter ook een (her)installatie van Windows vraagt om een zekere alertheid. Zorg dat internet beschikbaar blijft en dat er een goede back-up gemaakt wordt van uw bestanden en drivers. Uiteraard kan PC-kennis u hier prima bij helpen!

PC-kennis heeft de knowhow om uw PC van de nodige hardware te voorzien en de hierbij behorende software te installeren.

Pakketten en PC-APK

Elders op onze website treft u de tarieven en een uitgebreide uitleg van onze pakketten. Maak er gebruik van en bestel / vraag direct een van onze diensten of producten aan.